Kamerplanten

Een kamerplant geeft uw woonkamer, kantoor, slaapkamer of serre een leefbare aanblik. Planten zorgen voor een natuurlijke, persoonlijke en ontspannen sfeer. Van een moderne tot een romantische uitstraling: u creëert het met een mooie plant en een bijbehorende plantenbak. Zoekt u een bepaalde kamerplant of wilt u advies vragen? Kom dan langs in onze winkel. Wij adviseren u graag en kunnen uw aankopen thuis bezorgen.

kamerplant met bont blad bij Jonkheer Plantencentrum Hillegom
Welke plant kiest u

Kies de plant die bij u past: het type bladeren, bloeiend of niet en het formaat. Grote kamerplanten zijn populair. Het voordeel is dat één grote plant dezelfde sfeer geeft als meerdere kleine kamerplanten. Daarnaast zijn grote planten vaak makkelijk in onderhoud. 

De juiste plek

Elke plant is anders en heeft andere behoeftes. Te veel zonlicht laat de plant snel verkleuren. Maar met te weinig licht kan de plant niet bloeien of nieuwe bladeren aanmaken. Kies daarom de juiste plant voor de juiste plek. Of andersom: de juiste plek voor uw ideale plant.

Onderhoud

Ook kamerplanten hebben onderhoud nodig. Geef uw plant voldoende water, de hoeveelheid verschilt per plant. En geef uw plant ook geregeld wat voeding, zodat uw plant sterk en gezond blijft.

Zet uw kamerplant in een pot met de juiste aarde en voedingsstoffen. Een laag hydrokorrels op de bodem van de pot vormt een drainagelaag waardoor uw plant niet verdrinkt en de wortels niet wegrotten. Zo heeft u lang plezier van uw plant.